Deltakere på Winter Residency

Dette er deltakerne som har blitt utvalgt til produksjonsopphold hos Velferden i vinter!

Trygve Luktvasslimo

15.12 - 01.02

Trygve Luktvasslimo (f. 1978) er en norsk filmskaper og billedkunstner bosatt i Lofoten.

Hos Velferden vil Trygve skrive på sitt nye filmmanus Snekkersprekken, en trøblete kjærlighetshistorie mellom en skatteflyktning og en avhopper fra en krig, igjen med utkantbygda som episentrum når fortida innhenter dem. 

Trygve tar utgangspunkt i distriktets perspektiv på globale og eksistensielle tema. For eksempel novellefilmen Den veganske tannbørsten fra 2019, om luksuscruiseskipet The World som seiler forbi Lofoten med to klimarevolusjonære ungdommer som har tenkt å senke skipet til havets bunn, med alle de voksne om bord. Eller Mulighetsperleporten (2021), et hørespill om liv og død med en opportunistisk, nordnorsk utkantordfører, barnehagebaronesse og styregrossist i sentrum. Hans første spillefilm Bitcoinbilen (2023) er en musikal om en geitebonde i den lille bygda Valberg, som har fått en enorm bitcoingruve plassert midt på kirkegården.



Herman Hjorth Berge

06.01 - 03.02

Herman Hjorth Berge (f. 1997, Stavanger) jobber mellom arkitektur, kunst, og det akademiske feltet med spørsmål knyttet til avkolonisering, naturkrisen og klimakrisen. Herman har utdannelse fra Gerrit Rietveld Academie i Amsterdam og Kungliga Konsthögskolan i Stockholm – hvor han bor og jobber for øyeblikket. 

Under sitt produksjonsopphold på Velferden skal Herman skrive og utvikle et prosjekt til sin postmaster-utdanning.




Emma Arnold

20.01 - 25.02

Emma Arnold, PhD (f. Montréal, Canada), er en tverrfaglig kunstner, forsker og skribent basert i Oslo som arbeider i skjæringspunktet mellom kunst og miljø. Hun leder Institute for Art & Environment, en uavhengig forskningsplattform som gjennomfører prosjekter med miljømessige, sosiale og urbane temaer. Hun kombinerer akademisk forskning med kunstnerisk praksis og er opptatt av hvordan miljøkrisen kan forstås gjennom kunst. Hennes nåværende forskning fokuserer på samtidskunst og utvinning i industrielle og postindustrielle landskap.

Emmas arbeid kretser rundt fotografi som et immersivt og undersøkende verktøy for sted- og sanseskaping. Inspirert av Velferdens omgivelser og tilstedeværelsen av restavfallshauger og deponiområder, vil Emma bruke denne muligheten til å forske, skrive og skape i et område som er dypt påvirket av gruvedrift. Hun planlegger å utforske det utenomjordiske landskapet i Sokndal gjennom bildeskaping, publisere en artikkel basert på denne forskningen, og utvikle en serie fotografier, illustrasjoner og trykk som reflekterer områdets unike geologi og historie.


Qi Tan

07.02 - 07.03

Qi Tan (f. 1994) er en kinesisk kunstner basert i Oslo. I sitt arbeid utforsker Qi naturens mystikk og det imaginære potensialet i digital verdenbygging, og gir liv til ekstraordinære skapninger og komplekse mytologier. Hun er utdannet ved Kunstakademiet i Oslo og har nylig stilt ut ved Atelier Nord (Oslo), Forum Box (Helsingfors), Galleri Ask (Horten), Tegnerforbundet (Oslo), Studio 17 (Stavanger), Bærum Kunsthall, Østlandsutstillingen 2023 og Høstutstillingen 2022.

Qi skriver: "Mitt mål er å skape skulpturelle installasjoner som reagerer direkte på produksjonsoppholdets omgivelser, og som inkluderer funnet materiale og videoprojeksjoner."




Hanna A. Lokøy

10.03 - 24.03

Hanna A. Lokøy (f. 2001, Stavanger) er danser og koreograf og bor i København, der hun er nylig utdannet fra Den Danske Scenekunstskole.

Hanna skriver: “Velferden-oppholdet vil oppmuntre meg til å fortsette å utforske min praksis med gråt, dramaturgi og friksjonen mellom dem. Jeg ønsker å videreutvikle min kunstneriske interesse for emosjonell bevegelse, samt utforske nye og relevante aspekter av dette gjennom tekster og koreografi. Jeg ser dette oppholdet som en mulighet til å forske og la praksisen utfolde seg, samtidig som jeg aktivt jobber med andre relevante bevegelseskvaliteter som risting, snubling, holding og kollaps. Jeg ønsker å undersøke hvordan dette kan struktureres med dramaturgiske verktøy og dokumenteres for fremtidig arbeid.”


Adelina Allberg

11.03 - 30.03

Adelina Allberg (f. 1999, Sverige) arbeider med innsamling av restmaterialer, hvis egenskaper omformes og utforskes gjennom rekontekstualisering. Hun har en interesse for hvordan industrien siver inn i økologien, og omvendt, og hvordan dette kan fremstilles gjennom materiell fortelling. Hun har en bachelorgrad fra Kunstakademiet i Trondheim (2024), bor og arbeider på landsbygda i Småland, og har deltatt i flere utstillinger i Sverige og Norge.


Tone Myklebust

17.03 - 31.03

Tone Myklebust (f. 1970) er bosatt i Egersund, nabobyen til Sokndal. Hun har bakgrunn innen pedagogikk og ledelse, men har siden forfatterstudiet ved Kunstakademiet i Tromsø jobbet mer eller mindre fulltid med skriving. Myklebust har til nå utgitt tre bøker: e

ventyrboka Gutten med Trollpikken (2017, Dreyer Bok), n

ovellesamlinga Det stoppar ikkje her (2020, Cappelen Damm) og n

ovellesamlinga Rutine ved varsling (2023, Cappelen Damm).

For tida jobber hun på et romanprosjekt med arbeidstittel Den kvite dagen. Myklebust er spesielt opptatt av det skakke og skjøre i menneskelivet og av at litteraturen - og kunsten for øvrig - skal være et sted som kan romme og synliggjøre det man ellers prøver å gjemme bort.

Forrige
Forrige

Meld deg på Velferdens nyhetsbrev!

Neste
Neste

Møt Simon Daniel Tegnander Wenzel