Møt Markus Bråten

Møt Markus Bråten, billedkunstner som var på arbeidsopphold hos oss i april! 

På sitt opphold hos oss jobbet Bråten med langtidsprosjektet “Kløyv”. Frem mot 2027 vil han lage en serie med stedssensitive tre-skulpturer som skal plasseres i inn- og utmark på flere steder omkring i Norge.

Objektene danner grunnlaget for prosjektet, hvor dyr er avgjørende for formgivningen og utviklingen: Bråten ønsker å lage skulpturer som har funksjonell verdi for bonden og for dyrene - som saltsteins-dispensere (hvor det er nødvendig) og som objekter dyrene kan tygge på, klø seg på eller på andre måter sette spor i.

Emnene til skulpturene vil Bråten samle fra lokalmiljøet, og forskning på norske trearter med nytteverdi for dyr blir viktig for valget av materialer.

Under oppholdet på Velferden samlet Markus informasjon til utvikling av det konseptuelle og praktiske rammeverket i prosjektet. Han benyttet også tiden til å opprette kontakt med en bonde og samlet skisser fra stedet hvor de første skulpturene i prosjektet vil realiseres. Utover dette har Markus arbeidet med en landskapsmodell som tar inspirasjon fra landskapet i Sokndal, som han vil bruke til å tenke ut prototyper for skulpturene. Selv sier han om oppholdet: 

“Gjennom samtaler med andre deltagende kunstnerne på Velferden har jeg funnet en økt selvtillit og trygghet i prosessen videre. Dette har vært en verdifull påminnelse om at det er viktig å holde fast på ideer som tilsynelatende virker utfordrende å sette i gang.”

Foto © Markus Bråten

::::::::MER OM MARKUS BRÅTEN:::::::

Markus Bråten (f. 1990) er billedkunstner som bor og arbeider i Stavanger. I hans kunstneriske arbeid er han opptatt av fantasiens fysiske plassering i verden. Denne tematikken behandler han gjennom kunstneriske prosesser som anerkjenner stedet som den viktigste veiviseren. Hans arbeider anlegger en rekke materialer og medier, som skulptur, videoinstallasjon og maleri/ tegning. Bråten tok sin MFA ved Konsthögskolan i Malmö og Maumaus Escola de Artes Visuais, i Portugal mellom 2011 og 2016. Han har siden dette blant annet stilt ut ved OBRA i Malmö, Atelier Concorde i Lisboa, Werthalle i Köln og Stasjon K i Norge. Siden 2019 har han drevet samarbeidsprosjektet Skaus sammen med kunstnerne Mari Kolbeinson og Håvard Sagen. Skaus er et nomadisk kunstprosjekt og utstillingsplattform.

markusbraten.com

skaus.site

Forrige
Forrige

UTSTILLINGER I SOMMER: Hidden Stone / Kampanje!

Neste
Neste

Møt Lydia May Hann